Twee nieuwe opleidingen volgen in 2020 om nog bredere kennis en ervaring op te doen.

 

The Dramcatcher heeft na het behalen van de International Whisky school en The Whisky Ambassador in Groningen voor 2020 twee nieuwe opleidingen gevonden, om nog bredere kennis en ervaring op te doen.

In Nederland aan de Wijnacademie zal de training Gedistilleerd Brevet SDEN3 worden gevolgd en later dit jaar volgt de Islay Whisky Academy (IWA) in Schotland. Tijdens 3 dagen training voor de SDEN3 wordt de kennis aangevuld over de verschillen en eigenschappen van grondstoffen voor gedistilleerde dranken, waar de oorsprong ligt en hoe het distilleer proces verloopt.

Daarnaast wat praktijk voorbeelden mbt klassieke cocktailrecepten en combinaties van distillaten en spijzen. Tot slot wordt de kennis verbreed aangaande de Europese wet- en regelgeving betreffende gedistilleerd.

Doel is natuurlijk om te slagen voor het examen en de SDEN3 te gebruiken als opstap voor de SDEN4 (Liquorist) die later gevolgd zal gaan worden, de opleiding tot specialist van binnen- en buitenlands gedistilleerd en likeuren.
Hiermee zal the Dramcatcher ook voor andere dranken dan Whisky ingezet kunnen worden om uw merk te vertegenwoordigen, of zal er een ander soort (gecombineerde) proeverij plaatsvinden.

Op Islay (spreek uit Eye-la) zal er tijdens een volle week de praktische kant met de theoretische kant verenigd worden. Een verdieping voor The Dramcatcher op de opleidingen in Groningen.

De inmiddels 9 distilleerderijen op Islay staan bekend om hun geturfde whisky, maar ook niet-rokerige whisky wordt er geproduceerd. Hoe dit productieproces verloopt wordt van graan tot fles gevolgd…en zelf uitgevoerd.

Bij een aantal van de Islay bekende merken is de IWA te gast om het proces mee te maken en krijgen we gedetailleerde training over gist, water en gerst. Daar gaan de handen ook uit de mouwen en wordt er tijdens het proces meegeholpen.

Doel van deze week is met name kennis en ervaring op te doen op de plaats waar de whisky vandaan komt, wat weer van pas komt tijdens mijn proeverijen en ook op festivals om merken nog beter te kunnen promoten.

Natuurlijk zullen er op de heen- en terugweg nog meer distilleerderijen bezocht worden…in het kader van “nu we er toch zijn”.

Verslag van de SDEN3 en de IWA opleidingen en ervaringen zal in deze nieuws sectie op termijn worden toegevoegd.

Neem contact Op