Opleiding in Whisky en/of Gin

Opleiding in Whisky en/of Gin Volgen?

 

Wil jij ook een echte gecertificeerde Whisky Ambassador of Gin Ambassador worden?
Dat kan nu ook via The Dramcatcher! In samenwerking met Bob Wenting (www.comedus.nl) faciliteer ik beide cursussen op diverse locaties in Nederland en België.

Je kunt je inschrijven voor de geplande cursussen of je neemt contact op voor de mogelijkheid om deze cursus op jouw/jullie locatie te volgen.
Doelgroep van de cursus is iedereen die interesse in Whisky en/of Gin heeft, vanuit professioneel oogpunt (Horeca, slijterijen of evenementen) of voor particulieren die meer over deze distillaten willen leren. Zo ben ik zelf immers ook begonnen!

Gin Ambassador

De Gin Ambassador leert je wat Gin is, hoe je het kunt maken en hoe je het kunt proeven.

…en meer!

Wat is het Gin Ambassador programma?

Na het wereldwijde succes van ons populaire Whisky Ambassadeur Programma, werd ons gevraagd of er een gelijkaardig programma beschikbaar was voor gin. Gin is de laatste jaren enorm populair geworden. Elke dag verschijnen er nieuwe gins en openen nieuwe distilleerderijen hun deuren.

Het Gin Ambassador programma is een eendaagse training die de volgende onderwerpen behandelt:

 • De oorsprong en geschiedenis van gin door de eeuwen heen (o.a. Jenever)

 • De verschillende productiemethoden voor gin

 • De botanicals

 • De verschillende stijlen van gin

 • Gin cocktails

 • ‘The Perfect serve’

 • Proeverij

Je proeft verschillende gins met verschillende stijlen en smaakprofielen, en je maakt ook een klein flesje van je eigen gin tijdens de cursus!

Aan het eind van het programma is er een multiple choice examen van 30 vragen en een praktische aromatest. Na succesvolle afronding ontvangt u uw prestigieuze Gin Ambassador certificaat en reversspeld.

Door het karakter van de training is de Gin Ambassador ook zeer geschikt voor groepen.

Bron: The Gin Ambassador cursus (comedus.nl)

Neem contact op

Whisky Ambassador

De Whisky Ambassador leert je wat Schotse whisky is, hoe het wordt gemaakt en leert je whisky ruiken en proeven.

 

…en meer!

De Whisky Ambassador cursus is een snelle manier om je basiskennis over whisky echt op orde te krijgen. Dus als je een goede brede basis wilt hebben, en dat wil kunnen aantonen met een diploma, dan is deze cursus voor jou!

De cursus is gericht op mensen die beroepsmatig met whisky te maken hebben, maar als liefhebber ben je uiteraard ook welkom. Naast theoretische kennis krijg je een introductie in de technische kennis en vaardigheden om whisky te benaderen, te proeven en te evalueren. En je gaat naar huis met het begrip waarom whisky uniek is, waar het vandaan kwam en waarom er in bijna elke bar ter wereld minstens één fles whisky staat.

BIIAB Geaccrediteerde Opleidingsmodule – The Whisky Ambassador

De Whisky Ambassador Training Module is ontwikkeld door People Solutions Ltd. en heeft in het Verenigd Koninkrijk nationale erkenning door de BIIAB accreditatiecriteria te behalen. Het is dus een erkende beroepskwalificatie in Groot Brittannië voor horeca personeel en detailhandel. De cursus wordt inmiddels over de hele wereld gegeven.

Programma overzicht

 • Whisky in getallen

 • De basis – geschiedenis, geografie, productie
 • Glaswerk en presentatie
 • Verkooptechniek
 • Proeftechniek
 • Drink minder. Drink beter
 • Mixers en cocktails
 • Whisky uit andere landen
 • Praktisch en theoretisch examen

Cursusmateriaal

Ongeveer vier weken van tevoren, of zodra je bent aangemeld binnen vier weken voor de cursus, krijg je het cursushandboek opgestuurd. Dit is een volledige vertaling van de Engelse versie. Alle uitleg is in het Nederlands en de termen en begrippen zijn ook in het Nederlands vertaald, maar kun je ook in het Engels terugvinden. Daardoor is het ook een handig naslagwerk. Het is de bedoeling dat je het boek voor de cursus leest.

Op locatie

De cursus wordt door heel Nederland op locatie gegeven. Meestal in leslokalen of vergaderruimtes die geschikt zijn voor de lessen en ruim genoeg voor de maximaal 10 kandidaten dat we per cursus laten inschrijven.

Verzorging

Leren lukt het best als je je prettig voelt. Dus tijdens de cursus kun je onbeperkt gebruik maken van koffie en thee. Tijdens de middagpauze lunchen we samen, dit is ook inbegrepen.

Toelating

Deze cursus is zonder voorkennis te volgen, de minimale leeftijd is 18 jaar.

Examen

Aan het eind van de dag is er een theoretisch en praktisch examen. Het theoretisch examen is uiteraard ook in het Nederlands. Je krijgt een vragenlijst van 30 vragen (type abcd) waarvan je er 21 goed moet hebben om te slagen. Ook is er een praktisch examen waarbij je 4 whisky’s blind moet proeven en er 2 moet herkennen. Als je niet slaagt is er niets aan de hand. We bieden je een examengarantie! Dat betekent dat je het zo vaak mag overdoen als nodig is, zonder extra kosten.

Als je slaagt

Als je de cursus met succes hebt voltooid mag je je met trots een ambassadeur van dit prachtige product noemen! Je krijgt van ons een certificaat en een reversspeld om dat te kunnen aantonen. Deze worden je na de officiële uitslag toegestuurd. Het certificaat is in de UK geregistreerd bij de BIIAB.

Bron: The Whisky Ambassador cursus (comedus.nl)

Neem contact op

Ook Gin Ambassador en/of Whisky Ambassador worden? Neem nu contact op