Na de focus de eerste twee jaar geheel op whisky te hebben gehad, is de start om mijn horizon te verbreden enige tijd geleden ingezet. De proeverij mogelijkheden via The Dramcatcher zullen daarop worden uitgebreid!

Betekent wel dat er nog aanpassingen moeten komen op de website, de teksten op flyers en ook de visitekaartjes moeten aangepast naar het breder aan te bieden pakket.

Het plan om de opleiding tot Liquorist te volgen vroeg eerst om een Gedistilleerd Brevet, welke in het voorjaar van 2021 werd behaald. September werd de maand dat de vervolg studie, een verdieping in de materie van alle gedistilleerde dranken, kon worden gestart.

Om nog meer inspiratie op te doen naar de mogelijkheden om proeverijen voor deze distillaten te kunnen gaan verzorgen bezocht ik ook de DrankenbeurZ in Gorinchem. Daar sprak ik met leveranciers, distillers en importeurs van deze dranken en heb ik een en ander geproefd om mijn assortimentskeuze te kunnen gaan bepalen. Proeverijen zouden kunnen gaan bestaan uit een horizontale tasting, dus door middel van allerlei distillaten zoals Jenever, Grappa, Mezcal of likeuren als Amaretto en Limoncello een tasting op te bouwen. Sommige aanvragen komen echter ook om een verticale tasting, dus de verschillende Tequila’s onderling te vergelijken, of Armagnac’s of Rums en dergelijke. Er is zo’n groot aanbod in distillaten en likeuren en doordat niet iedereen whisky lust, blijkt de vraag naar andere distillaten proeverijen aanwezig. Zo sluit de opleiding prima aan bij het uiteindelijke doel…leuke proeverijen verzorgen of ingehuurd worden voor promotionele activiteiten voor diverse distillaten. Persoonlijke voorkeur voor whisky zal altijd meewegen, daar weet ik immers nog het meest van, maar de kennis wordt nu gedegen uitgebreid met betrekking tot de overige distillaten.

Het mooie van de DrankenbeurZ, maar ook binnen de Liquoristenopleiding is het vele proeven waardoor je ook smaken gaat (her)ontdekken en je zo een mooie samenstelling voor de proeverij kunt gaan bepalen. Ander doel om de beurs te bezoeken was om samenwerkingen te zoeken, hetgeen kan door hun merken te gaan promoten op festivals, beurzen of proeverijen. Zo werkt mijns inziens een samenwerking tweeledig, ik zoek nieuwe dranken om te laten proeven en heb deze contacten nodig, maar ook andersom kunnen ze mij voor hun promotionele activiteiten inhuren om merk/naamsbekendheid te kunnen vergroten.

Kort na de beurs al meldde zich de eerste belangstellende partij en binnen 1 week werd de eerste opdracht met hen vervuld, promotie tijdens het Whisky Event Eindhoven met whisky’s, een bourbon en mezcal’s. Dit zal naar ik verwacht (en hoop) verder uitgebreid worden in de toekomst, want de reacties waren positief over deze 1e aanzet. Met nog enkele andere partijen zijn ook de eerste contacten gelegd, een eerste bestelling van dranken voor de proeverijen is in overweging en visitekaartjes werden uitgewisseld.

Ook naast de beurs en de opleiding lijkt de Covid-19 periode langzaam naar de achtergrond te verdwijnen, aangezien de mailtjes inmiddels weer komen gelukkig en een aantal offertes verzonden zijn. Een paar mooie opdrachten de afgelopen periode, waaronder mijn allereerste whisky cocktail party werden zeer goed ontvangen door de opdrachtgevers en geluiden om dit in 2022 te gaan herhalen werden al ontvangen. Met een organisatie bureau werd een whisky tasting binnen hun concept verzorgd, waar ook hier herhaling van deze activiteiten in de planning voor komend jaar wordt opgenomen. Zeer recentelijk is er nog een nieuwe onderneming bijgekomen die wat regelmatigere samenwerking zoekt als onderdeel van een terugkerend event, daar ga ik snel even persoonlijk op bezoek om de details door te nemen. Kortom, The Dramcatcher is volop in beweging!

Zoek jij ook samenwerkingen om je distillaten te promoten, hetzij op festivals, beurzen, bij een groothandel of kraampje binnen een slijterij….neem contact met me op via info@dramcatcher.nl . Wil je een proeverij boeken, voor whisky of een ander mooi distillaat of een likeuren proeverij…ook hiervoor kun je bij mij terecht! Ik hanteer geen minimum aantal deelnemers, er komt bijvoorbeeld binnenkort een prive sessie voor 2 personen.

Ik hoop je gauw te zien…en volg me op Instagram, Facebook en/of LinkedIn…net als de nieuwspagina via mijn website www.dramcatcher.nl

Cheers, Slainthe, Proost, Salud, Skol!
Marco Smits
https://dramcatcher.nl/
info@dramcatcher.nl

Neem contact Op