The Dramcatcher bestaat officieel twee jaar vandaag!!

Tijd om dat te vieren, iets waar iedereen naar heeft uitgekeken. Gelukkig gaan de versoepelingen geleidelijk de juiste richting weer in.

Wat duurde het lang en wat willen we graag terug naar het oude normaal…op reis naar Schotland of een whiskyfestival bezoeken met vrienden.

Hoe zeer ik (als deelnemer in dit geval) ook genoten heb van de Online tasting events…er gaat niets boven de live sessies in een gezellige kroeg, slijterij of op een van de vele (whisky) festivals.

Na een voor mij vrijwel gehele stille periode van 15 maanden ziet het nieuwe normaal er uit dat er toch weer een en ander mogelijk is en bereiken de eerste voorzichtige aanvragen mijn mailbox.

Proeverijen/tastings in bijvoorbeeld groepjes van 8 bij jou thuis zijn snel weer mogelijk! Binnen de Horeca zelfs alweer in grotere aantallen…en op termijn mag dat thuis ook gelukkig weer.

Ik ben er klaar voor en kan niet wachten weer proeverijen/tastings voor kleine gezelschappen, startende whiskydrinkers, whiskyclubs of grote festivals te kunnen gaan verzorgen.

Dit doe ik op onafhankelijke basis en met passie en enthousiasme voor whisky en alles wat ermee te maken heeft. Graag promoot ik zo breed mogelijk en viel ik in het verleden ook al een paar keer in voor andere whisky ambassadors.  Brands die hun whisky, rum, tequila, mezkal, cognac, grappa, jenever, armagnac of andere destillaten willen promoten kunnen mij ook benaderen, ik ben altijd op zoek naar een leuke samenwerking!

Gelukkig heb ik sinds de lockdown niet stil gezeten en heb ik een start gemaakt mijn horizon verder te verbreden en de kennis over verschillende distillaten te vergroten.

Het certificaat voor de Sociale Hygiëne is behaald in die periode en inmiddels is ook het SDEN 3 Gedistilleerd Brevet in het bezit. De basiskennis van allerlei distillaten is daarmee flink verhoogd.
Beide opleidingen waren een welkome aanvulling op de reeds opgedane kennis over whisky en nu kan ik hetgeen geleerd is toepassen in mijn verdere stappen en tijdens mijn proeverijen/tastings.

Met het SDEN3 Gedistilleerd Brevet is dan mooi voldaan om toegelaten te kunnen worden aan de Liquoristen opleiding dit najaar, waar ik (naast de whisky) nog over vele andere distillaten ga leren en proeven.

Vaak wordt whisky gefinished op een rum-, cognac-, madeira- of mezkal casks (en welke mogelijke andere  expressie een distillery ook maar released).
Hoe smaken deze distillaten nou afzonderlijk, hoe worden ze gemaakt, waar komen ze vandaan, wat is de wettelijke bepaling qua leeftijd en alcoholpercentage? Geschiedenis en productiekennis valt nog verder te ontdekken. Al dit soort zaken werd reeds bij de SDEN3 aangestipt en behandeld, maar de Liquoristen opleiding gaat hier vele malen dieper op de materie in. De kennis hier bij opgedaan kan ik prima toepassen in een van mijn live proeverijen/tastings.

Een mooie Armagnac tussen de sherried whisky’s in een line up misstaan geheel niet en het zet je aan het denken.

Mijn horizon is er in ieder geval zeker al door vergroot, de kennis zal nog verder uitgebreid worden, dus de toekomst ziet er top uit.

Natuurlijk werkt mond-tot-mond, of voorlopig nog beter gezegd mondmasker-tot-mondmasker reclame, het allerbeste, dus helpt het als geïnteresseerden mijn posts/berichten over proeverijen delen en wie weet ken en bereik je daarmee onbewust iemand die net op zoek is naar een leuke besteding van een middag of avond, tijdens vrijgezellenfeest of gewoon met vrienden thuis.
Mij help je dan weer enorm door dit te delen, waarvoor vriendelijke dank!

Neem contact op via info@dramcatcher.nl en neem vast een kijkje op www.dramcatcher.nl voor meer info of boekingen.

Hopelijk tot snel !!

The Dramcatcher / Marco Smits
https://dramcatcher.nl/
info@dramcatcher.nl

Neem contact Op