Doen wat je leuk vindt…maar dan moet het wel mogen. Zeer binnenkort mag het gelukkig weer.

Helaas is de wereld sinds Covid19 voor ons allemaal geheel anders geworden en is het nieuwe normaal inmiddels op 1,5m van elkaar, waar whisky tastings, festivals en dergelijke juist een sociale interactie zouden moeten zijn.

Genieten, delen en een goed gesprek over ons favoriete onderwerp…whisky. Voortaan in aangepaste vorm.

Voor The Dramcatcher was het net als voor elke andere ondernemer: zo’n beetje alle opdrachten en festivals werden medio februari reeds gecancelled en stonden we allen in een pauzestand die maanden duurde.

Zij het mondjesmaat, maar we gaan weer richting een heropstart en terug in de nieuwe samenleving.

Daar zullen de live tastings de inmiddels goed ontvangen online tastings hopelijk ook weer gaan vervangen of aanvullen.

Hoe makkelijk ook om vanuit je eigen locatie deel te nemen achter een beeldscherm, ik mis het sociale aspect en de live interactie met het publiek.

Mede hierdoor had ik ervoor gekozen geen online sessies te houden, maar te wachten tot we weer live mogen organiseren.

Online was wat mij betreft te sterk afhankelijk van techniek, wifi-verbindingen, logistieke organisatie om samples te versturen etc.

Als deelnemer heb ik echter genoten van hoe anderen zich razendsnel wel konden vinden in de online whisky tastings, zij het met wisselend succes door met name wifi en geluid. Overal leer je van en het was een mooi alternatief in bizarre tijden.

Op de vooravond van het eenjarige bestaan van The Dramcatcher onderneming blik ik graag terug aan de periode met name voor Covid19.

Zeker denk ik positief terug aan de fantastische start op 17 juni vorig jaar die ik heb kunnen maken, with a little…nee, BIG help from my friends.

Verschillende festivals voor diverse whisky makers of importeurs, met bekende en nieuwe merken of in samenwerking met verschillende slijterijen…alles zat er wel bij.

Echt doen wat je leuk vindt…Geweldig! De droom kwam uit en ik zat er middenin en 2020 was goed gestart qua opdrachten en boekingen.

Ook voor de rest van 2020 waren de plannen volop gemaakt, inclusief twee nieuwe opleidingen om meer te leren en ontdekken over whisky en andere destillaten.

Helaas werden ook die beide opleidingen uitgesteld tot alles weer terug naar acceptabel is. Wat in het vat zit verzuurd niet zeggen we dan maar.

In 2021 halen we die schade alsnog in.

Gelukkig blijven de live tastings mogelijk, al is het in een klein gezelschap, op voldoende afstand van elkaar en goed georganiseerd met het cafe, restaurant of de slijterij/proeflokaal.

Voorzichtig komen er al nieuwe data in de leeg geveegde agenda en kunnen onder de juiste omstandigheden nieuwe aanvragen uitgevoerd worden. Eindelijk…en met enorm veel zin kijk ik er weer naar uit.

Samenwerkingsverbanden kunnen dan verder uitgebouwd worden op termijn, met een korte onderbreking kunnen we weer gaan organiseren inmiddels. Wat dat betreft bruist het van de plannen en mogen wat mij betreft de aanvragen weer binnenvallen. Het is prima mogelijk om op 1,5 m van elkaar, in een zaal die het qua afmeting en RIVM normering toelaat, een whisky tasting te organiseren.

The Dramcatcher biedt verschillende thema’s  aan via de website, waarnaast ook door uzelf gekozen opties altijd bespreekbaar zijn. Neem contact op via info@dramcatcher.nl of het webformulier onder Contact. Eenmaal terug naar een normalere wereld zullen de gemaakte plannen, geboekte reizen en opleiding data de agenda weer doen vullen.

Voor 2020 zijn er nog genoeg opties over om samen te kunnen genieten van een heerlijke whisky, bij voorkeur tijdens een live tasting via The Dramcatcher. Hopelijk treffen we elkaar in goede gezondheid, op gepaste afstand en maken we er een prachtige whisky proeverij van.

Slainthe!

Marco Smits

Neem contact Op