Dit jaar bestaat The Dramcatcher 5 jaar, dus er zal in de jubileum maand (Juni) een leuke actie gelanceerd worden…waarover later dit jaar meer….

Voor nu een verslag van de highlights On the Road…The Dramcatcher.

Na zeer drukke weken aan het begin van het nieuwe jaar, komt er een iets rustiger vaarwater aan het begin van de lente.
Vaak echter blijkt dat op moment dat we dat denken, dat de volgende aanvragen binnen stromen. Nu al wordt er geboekt voor het najaar, waar een aantal weekenden al geheel vol zitten…een goed teken!

Over het algemeen zijn de whisky proeverijen vooral in de periode September t/m Maart. De zomer maanden zijn voor velen meer de tijd voor cocktails, gin/tonics, fris biertje of een lekker rosé.
Traditioneel inmiddels, komt er voor het vierde jaar op rij een Whisky Cocktail party aan, waarvoor de voorbereidingen al zijn gestart.
Uittesten van welke combinaties whisky en overige distillaten of likeuren goed qua smaak bij elkaar passen om het de gasten in augustus naar de zin te maken.
Leuke groep kerels die de whisky’s willen raden die in de cocktails gebruikt zijn.
Inmiddels een van de hoogtepunten van het jaar, ook voor The Dramcatcher. Gelukkig komen er naast de whisky proeverijen ook meer aanvragen voor andere soorten thuisproeverijen.
Binnenkort is er een Likeuren proeverij bij een groepje dames thuis en eind van de zomer staat een Rum proeverij reeds in de agenda.

Ook promotionele taken vinden nog steeds plaats, of dit nu bij de Sligro of Hanos is voor een importeur/distributeur van verschillende dranken,
of voor elke andere mogelijk opdrachtgever op een festival of bij een slijterij.
Ondanks dat er enkele opdrachtgevers nieuwe vaste (eigen) mensen in dienst hebben genomen, blijft The Dramcatcher wel geboekt worden waar mogelijk.

Recente opdrachten

We hebben een geweldige editie van Hielander Alkmaar achter de rug, samen met de nieuwe medewerker van Salud Spirits, Martijn van Opstal stond ik bij de stand waar we de bezoekers graag lieten proeven van de Deense whisky Stauning, de Australische whisky van Starward en onder andere  de Japanse whisky Ichiros. Ook de Yuza en Akeshi waren er te proeven. Vooral de Chichibu maakte letterlijk de tongen los. Met enkele flessen uit de 7 gods of Fortune serie, kon men voor een luttele € 50 een dram van 2cl proeven. Waar je ongeveer € 1750, 00 per fles voor betaald was dat voor vele een (Japanse) brug te ver….maar het geeft wel gespreksstof tijdens het festival. Mijn derde editie van dit leuke festival en wederom ontzettend positieve reacties mogen ontvangen.

Ook de vierde sessie voor Slijterij van Genderen in Spijkenisse was weer geslaagd. Met een mooie line-up met enkele ook voor mij nog onbekende namen, was de uitdaging daar om het in een mooi verhaal op te nemen en de deelnemers te laten genieten van de mooie drams van met name Bresser&Timmer. Grote verrassing was de Cooper’s Choice North British Grain whisky, die meteen die avond uitverkocht was ter plaatse. Zelf vond ik de Blended Malt van Turntable erg verrassend en hun visie en openheid kan ik alleen maar waarderen.

Voor het eerst…en hopelijk niet voor het laatst, was ik te gast bij Leo’s drankenhuis om voor Zuidam distillers een proeverij te mogen verzorgen met Genevers en Millstone whisky.
Erg leuk om ook een mede-cursist van The Advanced Whisky Ambassador, Ruud van Gils, als deelnemer van de proeverij aan te treffen.
Supertoffe locatie, erg mooi proeflokaal boven de slijterij in Boskoop en die avond met aardig wat complimenten op zak naar huis gegaan.

Een van de thuisproeverijen werd gehouden voor het 30 jarig bestaan van Bliemer Arashi, de Judo school die in Oosterhout goed aangeschreven staat. Een groepje echte liefhebbers en beginners samen konden de drams die avond enorm waarderen. Ook deze avond enorm veel enthousiasme en het bracht hun vrouwen daarnaast op het idee om een likeuren proeverij te gaan boeken bij mij.

In Papendrecht werd er voor een verjaardag een whisky proeverij van The Dramcatcher als cadeau gegeven en zo werd het voor 4 mensen een leuke interactieve middag.
Zo blijft de afwisseling ook erg leuk..of je nu voor 4 mensen thuis of voor ongeveer 3000 bezoekers op een festival staat…het blijft fantastisch om te mogen doen.

Er is nog ruimte voor meer thuisproeverijen, dus wil je ook een whiskyproeverij, jeneverproeverij, rum proeverij, likeurenproeverij, cognac/armagnac proeverij, mezcal/tequila proeverij of een combinatie van verschillende distillaten proeverij boeken…neem contact op en we maken een op maat offerte nadat we je wensen in kaart gebracht hebben.

In overleg bepalen we het aantal te schenken proefglaasjes en globaal kijken we naar de smaakvoorkeur…wil je wel of geen peated whisky bijvoorbeeld. Het aantal deelnemers ligt niet vast, we kunnen van 2 tot 60 personen …of indien nodig meer… een mooie thuisproeverij aanbieden.

Heb je thuis geen plaats, maar wel op een locatie elders, zoals een sportkantine, werkplek of zaaltje in een café of restaurant of hotel…dan kunnen we hier ook een mooie opzet voor maken.

Laat het vooral horen en ik hoop een mooie thuisproeverij voor jou en je vrienden/collega’s/buren/familie te mogen verzorgen.

Heb je nog vragen, email ze via info@dramcatcher.nl …dan zoeken we naar mogelijkheden.